1) Kasvattaa bränditietoisuutta: Sosiaalisen median käyttö lisää yrityksen näkyvyyttä ja houkuttelee kattavasti yleisöä ja asiakkaita yrityksen kanaviin. “91% markkinoijista kertoo, että sosiaalisen markkinoinnin avulla he kasvattivat huomattavasti näkyvyyttä.” Blue Fountain Media.

2) Lisääntyvä saapuva liikenne: Käyttämällä some-markkinointia yritys voi lisätä asiakaskuntaansa tavallisista asiakkaista uusiin kaikkialta maailmasta. Sisällön lataaminen some alustoille auttaa asiakasta ymmärtämään yritystä ja antaa ihmisille orgaanisen yhteydenpidon liiketoimintaan.

3) Parantaa hakukone näkyvyyttä: Yritykset jotka käyttävät aktiivisesti sosiaalista mediaa ovat huomanneet että hakukoneiden sijoitukset ovat parantuneet aktiivisen käytön yhteydessä, mikä on johtanut lisääntyneeseen liikenteeseen yrityksen verkkosivuilla ja myynnin kasvamiseen.

4) Parempi asiakastyytyväisyys: Yrityksen kyky saada yhteys asiakkaisiinsa sosiaalisen median välityksellä on kriittistä liiketoiminnan inhimillistämiselle. Esimerkiksi henkilökohtaisen vastauksen antaminen asiakkaalle tavanomaisen automaattisen vastauksen sijasta lisää asiakastyytyväisyyttä. 

5) Boostaa brändiuskollisuutta. Asiakastyytyväisyys liittyy läheisesti brändiuskollisuuteen ja siksi on välttämätöntä, että yritys on aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin some alustoilla (esim. vastaamalla kommentteihin) ja näin luo yhteyden heihin. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että milleniaalit ovat 62% uskollisempia brändeille, joiden kanssa he ovat vuorovaikutuksessa sosiaalisen median kautta.

6) Kustannustehokkuus. Kaikista mainostrategioista sosiaalisen median markkinointi on kannattavinta. Profiilin luominen on melkein kaikissa sosiaalisen median alustoissa ilmaista, ja mahdolliset maksetut kampanjat ovat kohtuuhintaisia, tarkemmin kohdennettavia ja näkyvimpiä verrattuna moniin muihin markkinointimenetelmiin.  

7) Kilpailun seurattavuus. Sosiaalinen media on hyödyllinen paikka pitää silmällä miten yrityksesi kilpailijat toimii ja mahdollisesti soveltaa kilpailijoiden strategioita saamaan omaan tekemiseen.

8) Rehellinen palaute. Asiakkaat ovat alttiimpia jättämään online-arvosteluita yrityksen tuotteista / palveluista verkkosivustolleen tai muihin sosiaalisen median alustoihin, mikä johtaa rehelliseen palautteeseen ja luotettavuuteen. Hyvät arvostelut auttavat asiakkaitasi tekemään ostopäätöksen.

Lähteet: 

https://www.bluefountainmedia.com/blog/advantages-of-social-media-marketing

https://www.searchenginejournal.com/social-media-business-benefits/286139/#close

https://www.lyfemarketing.com/benefits-social-media-marketing/

Open chat
1
Moikka!
Kuinka voin auttaa?
Powered by